Amsterdam Open Data

Welkom op Amsterdamopendata.nl, de portal voor Open Data in Amsterdam. Op deze website vind je een catalogus van alle beschikbare Open Data in de regio Amsterdam, een overzicht van apps die op basis van deze data zijn ontwikkeld en heb je de mogelijkheid om je eigen idee in te sturen, te discussiëren over Open Data of meer te weten te komen over het Open Dataprogramma in de gemeente Amsterdam.


Bekijk de data  -  Meer over Open Data - Meer over het Open Data Programma

Meer over Amsterdam Open Data lezen »

Welke data zoekt u?

Datasets (laatst toegevoegd)

Afvalcontainers

AEB Amsterdam

Verzameling van alle recyclecontainers (Papier, Glas, Textiel en Plastic) in alle stadsdelen, aangevuld met restafvalcontainers voor enkele stadsdelen.

Eenmalige verzameling voor Afvalener...

Kinderopvang

Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen

Overzicht van kinderopvang in Amsterdam, met alle BSO's (Buitenschoolse opvang), peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en gastouderopvang.

Data is afkomstig van de Landelijke Registratie Ki...

Apps (laatst toegevoegd)

mismeniet.nl

Olivier Hartel

Slimme IJPont App,
Het beste vertrekpunt en fietsafstand op basis van lokatie

Onder vuur

TEXAR Data Science

'Onder vuur' toont op een interactieve kaart historische (WOII) meldingen van de bombardementen en explosieven die Amsterdam troffen. De beschrijvingen bestaan onder andere uit originele politierappor...

Nieuws & Evenementen

Winnaars Open Data FWD Challenge

Tijdens de Open Data FWD finale zijn de prijzen uitgereikt aan de beste ideeën voor een app of andere digitale toepassing op het gebied van mobiliteit. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de gemeente Amsterdam (DIVV) en Waag Society in samenwerking met de gemeenten Utrecht, Rotterdam en Den Haag.
zien »

Deel jouw app op deze website!

App delen

Heb je een goed idee?

Idee toevoegen